Kot smo se pogovarjali na Občnem zboru v mesecu marcu in na zadnjem srečanju v Beli Krajini, pošiljam osnovne informacije za morebitne udeležence 4L Internacional srečanja, ki bo potekaol med 19. in 21. julijem 2019 v mestecu Thenay v Franciji.

Na začetku naj poudarim, da Klub Katra Slovenije NI organizator omenjenega odhoda, temveč samo posredujemo osnovne podatke za vse morebitno zainteresirane udeležence. Kljub temu smo se dogovorili, da sporočimo organizatorju število vozil, s katerimi se udeležimo srečanja.

Zato naj vsi morebiti zainteresirani udeleženci potrdijo udeležbo oziroma število katrc na klubski e-naslov katra.klub@gmail.com ali Janezu Plankarju na GSM (040 451 021) ali Andreju Mlinarju na e-naslov andrej.mlinar@gmail.com ali na GSM (031 500 130).

Prvi dan – sreda, 17. julij 2019: Slovenija – Briançon (F), dolžina 775 km

Odhod je v sredo, 17. julija, v jutranjih urah v smeri Benetke – Milano – Torino (Italija). Pred Torinom se pot nadaljuje v smeri Frejus (Francija). Do tu nas bencin in cestnine stanejo približno 150,00 €. Na avtocesti proti mestu Frejus nas pot vodi v smeri kraja Susa ali Oulx. Tako nas pot vodi na staro cesto v smeri prelaza Mongenevre. Od tu na stari cesti sledimo smeri Mongenevre – Briançon. Čas trajanja poti od Torina do Briancona je približno 2 uri vožnje. Vmes si lahko ogledamo bob stezo na Sestrieru iz časa zimskih olimpijskih iger v Torinu. V najvišje ležeče mesto v Evropi, ki je pod zaščito Unesca, prispemo približno ob 17. uri popoldan. Tu se nastanimo pri prijatelju Andreja Mlinarja, ki ima 80 starodobnikov in si postavimo šotore, se podpremo in prespimo. 

Drugi dan – četrtek, 18. julij 2019: Briançon

V četrtek si ogledamo Briançon, ki je prekrasno mesto v velikosti Idrije. Po dogovoru pripravimo kosilo.

Tretji dan – petek, 19. julij 2019: Briançon – Thenay: 800 km

Pred nami je še približno 800 zadnjih kilometrov do mesteca Thenay (Francija), kjer poteka srečanje ljubiteljev katrc in estafetov. Pot nas vodi preko prekrasnega cestnega prelaza v francoskih Alpah Col du Galibier na višini 2645 metrov. 

Col du Galibier prelaz

Spustimo se do Chamberya, Grenobla in po avtocesti pred Lyon-om zavijemo na hitro cesto proti Maçonu v smeri Pariza. V Bourgesu zavijemo na avtocesto za Tours do Thenaya, kamor prispemo približno ob 17. uri, kjer bo potekalo srečanje do nedelje, 21. julija 2019.

Cene cestnin avtoceste so visoke, zato predlagamo pot po hitrih cestah, kjer se ravno tako lahko peljemo s hitrostjo med 110 do 130 km/h. 

Pot iz Thenaya do doma načeloma poteka v obratni smeri.  

Predlagam, da udeleženci zberemo sredstva za nakup skromnega darila za našega gostitelja v Briançonu (vino, sir….).