O KLUBU KATRA SLOVENIJE

Namen kluba je v prvi vrsti ohranjanje kulturne dediščine, druženje, izmenjava izkušenj ter skrb za ohranitev katrc.

Klub Katra Slovenije smo ustanovili v juniju 2018 z namenom ohranjanja vozil Renault 4 oz. katrce, druženja, izmenjave izkušenj ter ohranjanja kulturne dediščine.

V letošnjem letu je bila katrca uvrščena na seznam tehnične kulturne dediščine Slovenije. To mesto si zagotovo zasluži, saj je proizvodnja katrce postavila temelje za razvoj avtomobilske industrije na našem področju. Danes je rezultat vizije začetnikov avto industrije v Novem mestu ena najmodernejših tovarn avtomobilov iz skupine Renault, katerih korenine znanja, razvoja in kakovosti izdelkov segajo v čas izdelave legendarne katrce.

Klub je tudi član Slovenske veteransko avto moto zveze SVAMZ, tesno sodelujemo s Klubom prijateljev IMV in skupaj se trudimo ohranjati redko muzejsko zbirko vozil tovarne IMV.

Člani kluba smo v prvi vrsti lastniki katrc, kar pa seveda ni pogoj, veseli smo vsakega novega člana in ljubitelja katrce. Želimo si, da postane vsakoletno srečanje tradicionalno, pa tudi da se srečamo večkrat letno ob različnih priložnostih. Za leto 2019 načrtujemo udeležbo na tradicionalnem srečanju Renault 4 vozil v francoskem Thenayu, ki je organiziran vsake 2 leti. Z veseljem se udeležujemo tudi srečanj ostalih klubov starodobnikov in prireditev.